Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 6,00 incl. servicekosten
Zaal open:
19:30 uur
Aanvang:
20:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Wantigga, Batobe, OIJ & WERC

Vanavond slaan Het Burgerweeshuis en een aantal leerlingen van Etty Hillesum Het Vlier de handen ineen voor een visueel spektakel in het Burgerweeshuis. Een avond vol oogstrelende beelden en de beste elektronische muziek. Speciaal voor deze avond komen Wantigga, Batobe en OIJ met hun mooiste licht/visuals show naar Deventer. Daarnaast is videocollectief WERC uit Groningen aanwezig met een aantal interactieve installaties.

Wantigga

DJ en producer Wantigga begon met het maken van muziek toen hij erachter kwam dat er niemand was in zijn omgeving die beats maakte waarop hij kon rappen. Dus nam hij het heft in eigen handen en begon met het produceren van beats. Wantigga is hevig beïnvloed door genres als gospel, soul en jazz, dit hoor je dan ook duidelijk terug in perfecte balans met zijn elektronische muziek.

Batobe

Batobe is de act van de jonge Utrechtse producer Bas Thomas van Bemmelen. Geïnspireerd door artiesten als Flume, Moderat, Weval en Jon Hopkins, probeert hij zijn stempel te drukken op de elektronische muziekscene. Batobe staat voor intrigerende beats met de ballen van Rock ’n Roll. Verwacht heftige bassen, sferische gitaarpartijen en betoverende melodieën. Van rauwe Hip-Hop beats tot diepgaande elektronische minimal, Batobe neemt je mee op een onvergetelijke muzikale reis.
In zijn liveshows wisselt Batobe gitaarspelen moeiteloos af met het bouwen van beats, triggeren van effecten en het bespelen van synthesizers. Dit alles terwijl hij samen met de zaal danst tot hij erbij neervalt. Met audio-reactieve visuals op een speciaal ontworpen beamerscherm live gegenereerd door Jildert Viet en bij sommige tracks live on stage vergezeld door zangeres, Laura Tuk, zorgt Batobe ervoor dat zijn show een complete audiovisuele ervaring an sich is.

OIJ

OIJ is een trip naar verblindende neon verlichte steegjes en eindeloze creativiteit van Japanse subculturen. Geïnspireerd door zijn verbeelding van het Japanse nachtleven en de daarbij horende excessen creëerde de Amsterdamse singer-songwriter en producer Valentijn Crouwel aan het einde van 2014 de eerste OIJ sounds.
Het geluid van OIJ kan worden beschreven als een combinatie van ruimtelijke cinematic soundscapes en bodemloze synthesizers met opliftende refreinen die een obscure maar toch toegankelijke en verrassend dansbare sound creëren. Deze specifieke sound wordt ook wel vergeleken met die van SOHN en Flume.

WERC

The artist collective WERC consists of different teams working on various disciplines. Characteristic for the collective is their experiments with new media and techniques; they are always looking for new configurations and challenges. Their shared fascination is the connection that bridges the digital and the physical world. This connection is visible in almost all their work. The artist collective WERC consists of Joachim Rümke, Olav Huizer, Joachim de Vries, and Jelle Valk. It is located in Groningen.

foto: OIJ van Simone van Beek

Nog Meer