Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 21,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden
Koop hier je

Bongzilla

Bongzilla is de groenste band van de USA. Ze bestaat al sinds 1995 maar is na een pauze van 6 jaar sinds 2015 weer volop aan het toeren. Vorig jaar stonden ze nog op Roadburn met een moddervette bak stonermetal.
De band produceert een muur van zware stonerdoom met lompe en ronkende riffs. De songs van Bongzilla bevatten niet gigantisch veel vocalen, maar wanneer deze de kop opsteken klinken de oerschreeuwen van Mike Makela allesvernietigend.

Dopethrone

Dopethrone is een Canadees sludge/stoner collectief dat sinds 2008 de metalscene onveilig maakt. Ze doen dat overigens volledig volgens de DIY filosofie: op hun debuutplaat Demonsmoke namen ze zowel artwork, opnames als productie voor eigen rekening. Diezelfde werkwijze hanteerden ze ook bij opvolgers Dark Foil en III. Ze worden vaak omschreven als de verborgen zonen van Weedeater, Electric Wizard en Eyehategod. Het viertal uit Montreal heeft in ieder geval een masterdiploma op zak voor de exacte wetenschap van het schrijven van aan de ribben klevende gitaarriffs. Dopethrone lanceert mokerslagen vol distortion en gitaarpartijen die je tot diep in je ledematen voelt nazinderen.

Sons Of Otis

Het Canadese Sons of Otis stond begin jaren 90 samen met Monster Magnet, Kyuss en Fu Manchu in de frontlinie van de stonerrock-beweging en heeft met ‘SpaceJumboFudge’ en ‘Templeball’ twee heuse classic-albums op haar naam staan. Het laatste album ’Seismic’stamt al weer uit 2012 maar er gaat natuurlijk niets boven live. Wie er van houdt om in een muur van loodzware riffs te hangen en meegezogen te worden naar de diepste krochten van muzikale duisternis mag dit optreden niet missen.

Nog Meer