Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
16:00 uur
Aanvang:
16:15 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Deventer 12 eeuwen muziek

Ter ere van Deventer 1250 organiseert Klassieke Muziek Deventer drie wandelconcerten op drie zondagmiddagen. Per middag klinkt er tussen 13:00 en 17:00 uur elk uur op vier verschillende locaties muziek uit twaalf eeuwen. Van Gregoriaans tot Gershwin en van kamermuziek tot experimentele muziek.
Al wandelend verplaatst het publiek zich van locatie naar locatie.

In het Burgerweeshuis: TRIFID

Rik Cornelissen is een jazz en klassiek accordeonist die hedendaagse en vernieuwende muziek speelt. Met zijn brede opleiding en kennis van muziekstijlen presenteert hij de accordeon als een modern en veelzijdig instrument.
Hij komt naar het Burgerweeshuis met Vincent Houdijk, vibrafoon en Maciej Domaradzki, contrabas. Zij vormen het ensemble TRIFID, een verwijzing naar de ‘Trifid Nebula’, een zeldzame combinatie van drie neveltypes dat een kleurrijke schouwspel in de ruimte creëert.
De muziek van TRIFID is dromerig, intiem en spannend. De combinatie van de instrumenten is ongebruikelijk en zorgt dan ook voor een heel nieuwe klankstelsel. Eigen composities vormen de basis waarin de drie solisten zich als heldere nieuwe sterren manifesteren.

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar let op vol=vol. Toegang is gratis en een vrije gift van harte welkom.

Nog Meer