Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Over het weer kunnen we nog niets zeggen maar qua sfeer en muziek zit je die dag helemaal goed in de mooie Burgerweeshuis tuin.

Van twee tot negen kun je 27 april genieten van rock, roots, bluegrass en veel gezelligheid in de mooie binnentuin. Ook het schoolplein tegenover het Burgerweeshuis hoort erbij. Met een mooi terras voor een hapje en een drankje en lekker veel speelruimte voor de jongste festivalgangers.

De line up van Koningsdag bestaat uit:

The Yawpers, Evil Empire Orchestra, Komodo, Smokestack Lightnin’, Walter Broes & The Mercenaries

Smokestack Lightnin’ (DE)
14.30-15.20 uur

Duidelijk hoorbare invloeden uit rhythm ’n blues, sixties soul, country en rock ‘n’ roll maken van elk live concert een eerbetoon aan de hoogtijdagen van de Americana.

Evil Empire Orchestra (BE)
15.40 -16.30 uur

Het Belgische Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. Dit achtkoppige orkest neemt krachtig een eigen plaats in de muziek in waar dirty soul en psychedelica elkaar ontmoeten.

Komodo
16.50 – 17.40 uur

KOMODO is de band van Gino Bombrini (Skip & Die, Jeroen Kant) en Tommy Ebben (Tommy Ebben / Knalland): Rock & roll, surf, sixties pop en Indiase psychedelica met weelderige meerstemmigheid en onverwachte instrumenten.

The Yawpers (USA)
18.00 – 18.50 uur

Deze mannen mixen broeierige Delta blues en old school country met gruizige klanken die doen denken aan The Cramps, MC5, Wilco en The Black Keys. Rauw, melodieus en knetter aanstekelijk.

Walter Broes & The Mercenaries (BE)
19.10 – 20.10 uur

Walter Broes, frontman van de legendarische Seatsniffers, is de godfather van de Belgische rootsmuziek. Zijn twee ‘mercenaries’ zijn niemand minder dan Lieven Declerq (Internationals) op drums en Clark Kenis op contrabas. Eind 2016 verscheen het album Movin’ Up, eigen songs met het beste wat de americana-scene te bieden heeft – de drive van The Cramps, de border townvibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam.